Nieuws

 • Zoals u wellicht via de media heeft gehoord is de druk op de huisartsenzorg de laatste jaren fors toegenomen. Hier zijn verschillende oorzaken voor.

  Steeds vaker wordt bijvoorbeeld zorg vanuit de ziekenhuizen verschoven naar de huisartsenzorg. Verder zijn er soms langere wachtlijsten bij bepaalde specialisten of binnen de geestelijke gezondheidszorg. Deze patiënten blijven daardoor langer binnen de zorg van de huisarts. Daarnaast hebben wij binnen ons team helaas soms ook te maken met uitval door ziekte. Het vinden van deskundige vervanging is op de huidige arbeidsmarkt zeer lastig!

  Wij proberen er alles aan te doen om onze dienstverlening op een hoog niveau te houden, zoals u van ons gewend bent. Het komt echter voor dat de wachttijd bijvoorbeeld aan de telefoon of voor het maken van een afspraak langer is dan voorheen. Het spreekt voor zich dat dit niet geldt voor spoed-situaties. Wij willen dan ook om uw begrip vragen.

  Want met uw steun en beetje geduld komen we er samen uit!

  Het team van huisartsenpraktijk Bras en Pouw

 • Sinds 2021 is er bij ons in de praktijk een huisarts in opleiding werkzaam. Een huisarts in opleiding is een arts die zich specialiseert tot huisarts. 

  Afgelopen week hebben wij afscheid genomen van dokter Zwennis. Er is op dit moment geen huisarts in opleiding werkzaam in de praktijk. 

 • Sinds 1 januari kunt u in onze praktijk terecht om bloed te laten prikken. De prikspreekuren zijn op dinsdagochtend. U kunt hiervoor een afspraak maken bij de assistente.

 • De jaarlijkse griep- en pneumokokken vaccinatie 2023/2024 is inmiddels afgerond.

   

   

 • Sinds kort is er op de donderdagmiddag om de week ook een echo spreekuur in de praktijk. Indien u een aanvraag voor een echo onderzoek heeft kunt u via de assistente een afspraak inplannen.

 • Aangezien wij te maken hebben met soms kwetsbare patiënten vragen wij u om bij een bezoek aan onze praktijk: 

  • zoveel mogelijk alleen te komen naar uw afspraak
  • niet eerder dan 5 minuten voor uw afspraak binnen te komen
  • niet zonder afspraak naar de praktijk te komen.

  Indien u een afspraak wilt maken met de huisarts, assistente of praktijkondersteuner en u heeft klachten zoals verkoudheid, keelpijn, niezen, hoesten, moeilijk ademen, hoofdpijn, opeens geen reuk en/of temperatuur boven de 37,5 graden, wilt u dit dan duidelijk aangeven bij onze assistente.

  Indien u klachten heeft zoals hierboven genoemd  wilt u dan a.u.b. eerst een zelf-test doen alvorens naar de praktijk te komen.        

  Zo houden wij het samen veilig.

  Dank voor uw begrip